Німці працюють більше від багатьох інших у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці працюють більше від багатьох інших у Європі

Казна та Політика
392
Як повідомляє газета Welt з посиланням на проведене за завданням ЄС дослідження, тривалість робочого тижня в Німеччині становить 41,2 години на тиждень. Більше працюють тільки в Румунії - 41,8 години. Для порівняння: у Франції робочий тиждень становить 38,3 години.
Європейська конфедерація профспілок піддала дану ситуацію в Німеччині критиці. Згідно з даними дослідження, німці в середньому працюють на тиждень на 3,6 годин більше, ніж передбачають тарифні угоди.
"Той факт, що робочий день навіть при нормальній економічній ситуації стає усе довшим, не може не викликати занепокоєння", - заявив заступник генерального секретаря Конфедерації Райнер Хофман. За його словами, той, хто намагається в умовах економічної кризи і зростання безробіття створювати нові робочі місця, повинен прагнути до рівномірного розподілу навантаження замість того, щоб змушувати більше працювати одних і тих самих.
На багатьох підприємствах і фірмах широке поширення набули понаднормові, коли під тиском керівництва співробітники змушені затримуватися на кілька годин після закінчення робочого дня. Особливо це стосується підприємств, на яких не існує тарифних угод між власниками і профспілками. Подібна практика негативно відбивається на сімейному житті та у довгочасному плані розхитує здоров'я, підкреслив профспілковий лідер.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас