У Німеччині скорочується обсяг будівництва житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині скорочується обсяг будівництва житла

Нерухомість
259
Економічна криза усе більше позначається на ринку нерухомості. Згідно з результатами дослідження німецького інституту Ifo, в останні кілька років обсяги будівництва житла в Німеччині незмінно скорочувалися - і це незважаючи на економічний підйом, падіння безробіття і низькі ставки за іпотечними кредитами.
В 2008 році в Німеччині було здано всього 152 тисячі нових квартир, що стало найнижчим показником з 1990 року. Найвищий рівень був досягнутий у середині 1990-х років, коли на продаж за рік виставлялося близько 600 тисяч нових квартир. Цього року обсяги будівництва знизяться ще на одну п'яту. Падіння продовжиться і в 2010 році. І лише в 2011-му можливе невелике зростання, повідомляє FOCUS Online з посиланням на дослідження Ifo.
Що стосується інших європейських країн, найбільше будівельна галузь постраждала від кризи в Іспанії та Ірландії. При цьому причина цілком закономірна - різке падіння попиту, пов'язане з жорсткістю умов кредитування і зростанням безробіття. Наприклад, в Іспанії число нерозпроданих квартир, за даними галузевих аналітиків, досягло приблизно одного мільйона.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас