Дев'ять найбільших банків США виплатили річні бонуси на 33 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дев'ять найбільших банків США виплатили річні бонуси на 33 млрд. дол.

Валюта
653
Дев'ять американських банків, що одержали фінансову допомогу уряду США, виплатили своїм співробітникам бонуси торік на суму $32,6 млрд., при цьому майже 5 тис. банкірів одержали одноразові річні премії понад $1 млн., пише газета The Wall Street Journal з посиланням на дані, оприлюднені генеральним прокурором Нью-Йорка Ендрю Куомо.
Куомо відзначає, що бонусні виплати в шести з дев'яти банках перевищили прибуток організацій. Загальний обсяг компенсаційних і преміальних виплат у дев'яти банках скоротився, однак набагато меншою мірою, ніж розміри чистого виторгу компаній. У порівнянні з 2007 роком, торік банки витратили на своїх співробітників на 11% менше, $133,5 млрд. проти $149,3 млрд., незважаючи на падіння чистого виторгу, на виплати премій і компенсацій банки направляли на 4% більше від його обсягу, ніж в 2007 році.
Згідно з доповіддю, банки Goldman, Morgan Stanley і Merrill в 2008 році виплатили річні бонуси на суму $13 млрд. А банк J.P. Morgan став найщедрішим за кількістю співробітників, що одержали бонуси понад $1 млн., таких у банку виявилося 1626 з 225 тис.
Видання відзначає, що новини про величезні виплати викликали обурення в Конгресі США і напевно будуть мати серйозний суспільний резонанс. Загальний обсяг збитків дев'яти банків, що одержали федеральну допомогу, перевищує $100 млрд., а загальний розмір оприлюднених бонусних виплат становить третину дефіциту бюджету штату Каліфорнія, який перебуває зараз на краю банкрутства.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас