"Кредит-Рейтинг" присвоїв Білорусі кредитний рейтинг byAA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтинг" присвоїв Білорусі кредитний рейтинг byAA

Казна та Політика
312
Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" (Київ) присвоїло довгостроковий кредитний рейтинг за білоруською шкалою Білорусі на рівні byAA.
Про це говориться в повідомленні агентства, текст якого мають Українські Новини.
Національний кредитний рейтинг byAA відбиває дуже високу кредитоспроможність уряду Білорусі на внутрішньому ринку в порівнянні з іншими білоруськими позичальниками.
Прогноз рейтингу - стабільний.
Стабільний прогноз указує на відсутність на теперішній момент передумов для зміни рейтингу протягом року.
Рівень кредитного рейтингу підтримують: темпи приросту обсягу дохідної частини бюджету Білорусі в 2006-2008 роках (25-35%), що забезпечувалося зростанням по всіх джерелах надходжень; виконання в зазначеному періоді республіканського бюджету із профіцитом; позитивна динаміка економічного розвитку країни протягом 2004-2008 років, що підтверджується поліпшенням основних макроекономічних показників (щорічний приріст валового внутрішнього продукту країни в зазначеному періоді становив 8,6-11,4% у порівнянних цінах).
Підтримує рейтинг і високий рівень участі центральної влади у всіх сферах економічної діяльності Білорусі, спрямованої на підтримку економіки, а також забезпечення високих соціальних гарантій населенню країни.
Крім того, рейтинг підтримується концентрацією в руках президента країни основних владних повноважень, що дозволяє проводити важливі державні структурні реформи і сприяє забезпеченню оперативного прийняття рішень у кризових ситуаціях.
Рівень рейтингу обмежується високою залежністю доходів консолідованого бюджету від результатів зовнішньоекономічної діяльності в умовах збереження високої концентрації зовнішньоторговельних товарних потоків на одному контрагентові - Росії (хоча питома вага цієї країни в зовнішній торгівлі Білорусі зменшується), а також значним рівнем концентрації податкових надходжень у частині найбільших платників податків (20 найбільших платників податків формують близько 30% бюджетних надходжень).
Обмежує рейтинг зростання консолідованого боргу Білорусі, що, в умовах значної інтеграції державного і корпоративного секторів економіки, може викликати тиск на видаткову частину республіканського бюджету при одночасному погіршенні доступу до міжнародних фінансових ринків.
Як повідомляло агентство, у червні "Кредит-Рейтинг" мав намір відкрити представництво в Білорусі.
"Кредит-Рейтинг" працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на присвоєнні кредитних рейтингів за національною шкалою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас