Stoxx 600 у четвер досяг максимуму за 8 місяців на гарній звітності компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Stoxx 600 у четвер досяг максимуму за 8 місяців на гарній звітності компаній

Фондовий ринок
145
Європейські фондові індекси в четвер збільшилися на 1,7-2,1%, причому підйом тривав другу сесію поспіль завдяки сильній корпоративній звітності, повідомляє агентство Bloomberg.
При цьому Dow Jones Stoxx 600 піднявся на 2,2% - до 225,25 пункту, максимального рівня з 5 листопада минулого року. Цей індикатор з 10 липня підскочив на 14%.
"Опубліковані квартальні звіти компаній в основному кращі прогнозів, даних що розчаровують, дуже мало, - відзначає керуючий Storebrand ASA в Осло Еспен Фернс. - Прогнози компаній стали твердішими і не такими поганими, як очікувалося, що є сигналом деякої стабілізації ситуації. Економіка, імовірно, уже досягла свого дна, однак її відновлення триватиме певний час".
Фінансові показники більше половини європейських компаній, що опублікували звітність за минулий квартал, перевершили прогнози. Прибутки компаній індексу Stoxx 600 у середньому скоротилися у квітні-червні на 37%.
Вартість акцій BT Group злетіла в четвер на 13%. Чистий прибуток найбільшого у Великобританії оператора фіксованого зв'язку знизився в першому фінансовому кварталі до 214 млн фунтів стерлінгів ($335 млн) порівняно з 381 млн фунтів роком раніше. Виторг компанії збільшився на 1,1% - до 5,24 млрд фунтів.
Обидва показники перевершили прогнози експертів, що становили в середньому 118,2 млн фунтів і 5,04 млрд фунтів відповідно.
Папери французької Alcatel-Lucent, одного з найбільших світових виробників телекомунікаційного встаткування, подорожчали на 9,4%. Компанія зафіксувала прибуток уперше за 11 кварталів. У другому кварталі Alcatel-Lucent одержала 14 млн євро чистого прибутку проти чистого збитку в розмірі 1,10 млрд євро за аналогічний період роком раніше. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували, що збиток компанії у квітні-червні складе 251 млн євро.
Ціна акцій Volkswagen збільшилася на 5,7%. Німецький автовиробник зафіксував менш значне, ніж очікувалося, скорочення прибутку, відзначивши, що зростання попиту на автомобілі компанії в emerging markets дозволить VW перевершити конкурентів у другій половині цього року.
"Ринок показує нам, що відновлення економіки вже на шляху, - говорить головний стратег Brewin Dolphin Securities у Лондоні Майк Ленхофф. - Таке відчуття, що найгірше для корпоративного сектора вже позаду. Усі бачать повільний, але стійкий прогрес".
Вартість паперів Lonmin підскочила на 8,4%, до 13,6 фунта, на тлі підвищення аналітиками Citigroup Inc. рекомендацій для акцій виробника платини до "купувати" з "тримати". Експерти також підвищили прогнозну ціну паперів Lonmin на 40% - до 16,18 фунта.
Слідом за підвищенням ціни міді піднялися котирування акцій BHP Billiton (на 5,2%), Anglo American (на 4,5%) і Rio Tinto (на 7,2%).
Акції французького банку Natixis підскочили в ціні 17% після поліпшення аналітиками Keefe, Bruyette & Woods рекомендацій для них до "на рівні ринку" з "нижче ринку".
Крім цього, вартість паперів Rolls-Royce виросла на 8,7%. Другий за розмірами у світі виробник авіадвигунів у першому півріччі підвищив прибуток на 16%, що виявилося вище очікувань експертів.
Всі вісімнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів у четвер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас