S&P 500 у четвер досяг максимуму з листопада, ф'ючерси в п'ятницю також зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P 500 у четвер досяг максимуму з листопада, ф'ючерси в п'ятницю також зростають

Фондовий ринок
162
Фондові індекси США за підсумками торгів у четвер збільшилися на 0,8-1,2%, при цьому значення Standard & Poor's 500 досягло максимальної оцінки з 4 листопада минулого року на сильній корпоративній звітності, а також позитивних даних по ринку праці, повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів в останній день липня також показують упевнену позитивну динаміку: вересневі контракти на S&P 500 до 8:19 додали 0,35%, на Dow Jones до 8:06 - 0,385%.
"Ми як і раніше перебуваємо в тій стадії, коли зростаючий приплив економіки, що відновлюється, піднімає вгору всі кораблі, - відзначає глава відділу досліджень RBC Capital Market Марк Харріс. - Фаза, під час якої погані новини стають не такими поганими, стабільно триває. Зараз дуже багато надій і оптимізму".
Ціна паперів Motorola злетіла за підсумками торгів на 9,4% - максимальний підйом з листопада. Збиток найбільшого в США виробника мобільних телефонів без урахування одноразових витрат у другому кварталі склав 1 цент на акцію, що виявилося кращим аніж середній прогноз аналітиків 4 центи на акцію.
MasterCard, друга за розмірами платіжна система світу, отримала прибуток за підсумками другого кварталу вище очікувань аналітиків на 11%. У результаті папери компанії подорожчали на 3%.
Вартість акцій General Electric підскочила на 6,9% - рекордний приріст із квітня. Інвестори очікують, що нові банківські правила дозволять компанії зберегти свій фінансовий підрозділ. Крім того, аналітики Goldman Sachs поліпшили рекомендації для General Electric до "купувати" з "нейтрально".
Найбільша хімічна компанія США Dow Chemical у другому кварталі отримала прибуток без урахування одноразових витрат і доходів на рівні 5 центів розраховуючи на акцію, у той час як аналітики прогнозували збиток у розмірі 7 центів на акцію. Котирування акцій компанії в четвер збільшилися на 6,2%.
Позитивний вплив на фондовий ринок надали також дані з ринку праці.
Кількість американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня становила 584 тис. проти 559 тис. тижнем раніше. У червні кількість нових заявок перевищувала 600 тис. щотижня, і той факт, що цього місяця показник знизився, говорить про початок стабілізації економіки, відзначають експерти.
Крім того, 30 липня подорожчали акції сировинних компаній після того, як ціна нафти в четвер у Нью-Йорку підскочила на 5,7%, що стало найбільшим денним приростом з 9 квітня. Індекс 19 сировинних товарів Reuters/Jefferies CRB додав 3,9%.
Зокрема, котирування акцій алюмінієвого гіганта Alcoa виросли на 4,1%, виробника золота Barrick Gold - на 3%.
Близько трьох з кожних чотирьох компаній, акції яких входять у розрахунок S&P 500, минулого кварталу продемонстрували вищі результати, ніж очікували аналітики.
Індекс Dow Jones Industrial Average у четвер виріс на 83,74 пункту (0,92%) - до 9154,46 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився за підсумками торгів на 11,6 пункту (1,19%), склавши 986,75 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 16,54 пункту (0,84%) - до 1984,3 пункту.
З початку поточного року підвищення Dow Jones становить 4,3%, S&P 500 - 9,2%. Індекс Nasdaq додав цього року 25,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас