"Київенерго" має намір припинити підкачування холодної води з 5 серпня у випадку несплати "Київводоканалом" боргу 50,5 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" має намір припинити підкачування холодної води з 5 серпня у випадку несплати "Київводоканалом" боргу 50,5 млн гривень

Енергетика
1481
Енергопостачальна компанія "Київенерго" має намір відключити насосні агрегати для підкачування холодної води з 5 серпня у випадку несплати компанією "Київводоканал" боргу за їх використання в минулі періоди в розмірі 50,45 млн гривень. Про це повідомила прес-служба "Київенерго".
Підкачування холодної води є технологічною необхідністю для забезпечення "Київводоканалом" холодною водою споживачів столиці.
За законодавством, таку послугу водопостачальна компанія одержує від "Київенерго".
Як уточнює "Київенерго", видатки на експлуатацію насосного встаткування закладені в тарифі на воду для споживачів.
"Київенерго" заявляє, що "Київводоканал", одержуючи платежі за воду від споживачів, не перераховує енергокомпанії протягом трьох з половиною років кошти за експлуатацію насосного обладнання, мотивуючи це закінченням термінів дії відповідних договорів між сторонами.
За даними енергокомпанії, заборгованість "Київводоканалу" з 2006 року за послуги з підвищення тиску холодної води перед філіями "Київенерго" - компаніями "Теплові розподільні мережі "Київенерго" і "Житлотеплоенерго "Київенерго" станом на 1 липня 2009 становить 46,972 млн гривень і 3,478 млн гривень відповідно.
"Тому насоси запрацюють тільки з моменту вирішення питань оформлення актів виконаних робіт з боку "Київводоканалу" за три з половиною року, укладання нового договору і сплати боргу", - цитує прес-служба голову правління "Київенерго" Едуарда Соколовського.
Компанії "Теплові розподільні мережі "Київенерго" і "Житлотеплоенерго "Київенерго" експлуатують у загальному 563 обладнання з підкачування холодної води.
Як повідомлялося, 25 червня "Київводоканал" погасив 235 млн гривень заборгованості перед "Київенерго" за спожиту в минулі періоди електроенергію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас