МЗС РФ запропонував достроково завершити місію двом українським дипломатам у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС РФ запропонував достроково завершити місію двом українським дипломатам у Росії

Казна та Політика
662
МЗС Російської Федерації запропонував українській стороні достроково завершити місію генерального консула України в Санкт-Петербурзі та одного з радників Посольства України в Москві.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ РФ.
При цьому рішення російської сторони відносно генерального консула України в Санкт-Петербурзі з урахуванням принципу взаємності буде припинено.
Прес-служба російського зовнішньополітичного відомства повідомляє, що 29 липня ц.р., посол України в РФ Костянтин Грищенко був запрошений у МЗС Росії, де відбулася його бесіда зі статс-секретарем - заступником міністра закордонних справ Російської Федерації Карасіним. Послові України було зроблено подання у зв'язку з недружніми діями української влади відносно двох дипломатичних представників Росії в Україні: генерального консула в Одесі і старшого радника російського Посольства, яким було запропоновано завершити свою місію в Україні. "Незважаючи на те, що рішення відносно генконсула РФ українська сторона "призупинила", російська сторона розцінює акцію офіційного Києва як відверто антиросійський крок, що завдає збиток розвитку відносин між Росією та Україною", - сказано в повідомленні прес-служби МЗС РФ.
"Було відзначено, що подібні провокаційні дії української сторони відносно згаданих російських дипломатів не можуть залишитися без відповідних заходів. Українська сторона була завчасно попереджена по дипломатичних каналах про відповідальність за негативні наслідки подібних недружніх стосовно Росії дій офіційного Києва", - сказано в повідомленні прес-служби МЗС РФ.
При цьому в повідомленні також сказано, що російська сторона знову підкреслює зацікавленість у розвитку відносин співробітництва та добросусідства з Україною, "у чому зацікавлені народи наших двох країн".
Нагадаємо, українська сторона 23 липня 2009 р. зажадала відкликати радника посольства Росії в Україні Володимира Лисенка, що курирує питання Чорноморського флоту, у зв'язку з порушеннями з боку ЧФ РФ під час перевезення військових вантажів у Криму. Представники Міноборони РФ визнали факт порушень. У той же час українська сторона заявляла, що термін перебування Лисенка в Україні завершується.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас