Індекси США в середу впали другий день поспіль, у четвер ф'ючерси підвищуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США в середу впали другий день поспіль, у четвер ф'ючерси підвищуються

Фондовий ринок
75
Американські фондові індекси в середу опустилися на 0,3-0,5%, показавши зниження за підсумками другої сесії поспіль. Негативний вплив на настрої інвесторів зробило сильне падіння китайських фондових ринків і вартості сировинних товарів, повідомило агентство Bloomberg.
Учасники ринку стурбовані тим, що сильне ралі на ринку акцій останнім часом випереджає темпи поліпшення ситуації в економіці. Standard & Poor's 500 й Dow Jones Industrial Average додали більше 11% з 10 липня завдяки гарним звітностям компаній. У результаті відношення вартості акцій компаній з S&P 500 до прогнозованого прибутку досягло 16,25 рази - максимуму з вересня минулого року.
У той же час котирування ф'ючерсів 30 липня показують позитивну динаміку: вересневі контракти на S&P 500 до 8:26 додали 0,28% і на Dow Jones до 8:25 МСК - 0,2%.
Індекс Shanghai Composite напередодні впав на 5%, що стало рекордним зниженням з листопада, потягнувши за собою інші emerging markets. Причиною цього стали побоювання, що уряд КНР скоротить надходження коштів на ринки. Значення Shanghai Composite злетіло на 79% цього року.
"Китай є епіцентром зростання світової економіки, тому його слабкість може погіршити настрої в усьому світі, - відзначає головний виконавчий директор Axiom Capital Management Ліам Далтон. - Ралі було не дуже якісним. Відкат - це нормально".
"Ралі було надмірним, - вважає фондовий аналітик австрійського Schoellerbank Наталі Рамзауер.- Прибутки кращі, ніж очікувалося, але дані про реальну економіку не створюють відчуття комфорту".
Котирування акцій алюмінієвого гіганта Alcoa і Exxon Mobil знизилися відповідно на 2,2% і 0,6% на тлі зменшення вартості сировини. Зокрема, вартість міді в середу в Нью-Йорку опустилася на максимальну величину за останні три тижні (1,7%) на спекуляціях, що вона подорожчала занадто сильно, з огляду на зростаючі запаси. Ціна нафти впала на 5,8% - максимум за три місяці.
Вартість паперів Yahoo! звалилася за день на 12%. Microsoft і Yahoo домовилися про співробітництво в сфері пошукових механізмів і онлайн-реклами в Інтернеті. Однак інвесторів розчарувало те, що Yahoo не буде отримувати авансові платежі від Microsoft, чого очікували деякі аналітики.
Котирування паперів Morgan Stanley опустилися на 0,8% після того, як аналітики Goldman Sachs Group погіршили рекомендації для них до "нейтрально" з "купувати".
Крім того, акції WellPoint подешевшали на 5,7% через зниження прибутку страховика за підсумками минулого кварталу і втрати клієнтів.
Акції Sprint Nextel звалилися на 12%. Третій за розмірами оператор мобільного зв'язку в США отримав минулого кварталу збиток більше, ніж очікувалося, оскільки багато клієнтів ідуть до AT&T, що має ексклюзивну угоду про продаж iPhone.
Індекс Dow Jones Industrial Average у середу знизився на 26 пунктів (0,29%) - до 9070,72 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшився за підсумками торгів на 4,47 пункти (0,46%), склавши 975,15 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite за день опустилося на 7,75 пункту (0,39%) - до 1967,76 пункту.
З початку поточного року підвищення Dow Jones становить 3,35% і S&P 500 - 8%. Індекс Nasdaq додав цього року 24,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас