Більшість азіатських індексів знижується на тлі падіння сировинних цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських індексів знижується на тлі падіння сировинних цін

Фондовий ринок
76
Більшість азіатських фондових індексів знижується в четвер на тлі падіння сировинних цін, повідомило агентство Bloomberg.
Оптимізму інвесторам не додала навіть позитивна квартальна звітність японських автовиробників Honda Motor Co. і Nissan Motor Co.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 0,2%, до 109,37 пункту. На торгах у четвер дешевшають близько 60% азіатських акцій.
"Несподівано позитивні дані про прибуток підтримують ринок, хоча поточні котирування не можна виправдати без подальшого покращення прогнозів прибутку", - вважає старший аналітик MU Investments Co. у Токіо Хіросі Морікава.
Найбільший видобувний концерн світу BHP Billiton Ltd. втратив з відкриття торгів 1,4% через зниження цін на нафту і мідь. Ринкова вартість третьої за розмірами компанії галузі Rio Tinto Ltd. впала на 4,2%. Акції японського торгового дому Mitsubishi Corp., більше половини виторгу якого припадає на торгівлю сировиною, подешевшали на 2,6%.
Ціна акцій найбільшого виробника нікелю і золота в Японії Sumitomo Metal Mining Co. впала на 5,2%, оскільки темпи зниження вартості нікелю були найвищими за 2 тижні.
Нафта подешевшала на торгах у Нью-Йорку в середу на 5,8%, зафіксувавши найбільш різке падіння цін з 20 квітня. Індекс 6 металів втратив на торгах у Лондоні 1,8%.
Котирування цінних паперів другого за розмірами автоконцерна Японії Honda підскочили на 8,1% після того, як компанія в 7 разів покращила прогноз операційного прибутку на поточний фінансовий рік. Курс акцій Nissan виріс на 7,6%.
Вартість акцій четвертого за розмірами чіпмейкера Японії NEC Electronics Corp. падає найшвидшими темпами за два тижні - на 8,9%. Чистий збиток компанії виріс у першому фінансовому кварталі порівняно з квітнем-червнем 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас