Савченко: Потенціал ревальвації гривні не реалізовується через політичну ситуацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Савченко: Потенціал ревальвації гривні не реалізовується через політичну ситуацію в Україні

Валюта
7350
Потенціал ревальвації гривні не реалізовується через політичну ситуацію в Україні.
Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови Нацбанку Олександр Савченко.
За його словами, нинішній курс гривні відбиває економічну, політичну, соціальну, психологічну ситуацію в Україні, але не є економічно обґрунтованим. Савченко нагадав, що відповідно до курсу "біг-маку" - 3,8-3,9 грн/дол. - гривня є найбільш недооціненою валютою у світі.
Заступник голови НБУ відзначив, що є всі підстави вважати, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко права, коли говорить, що нинішній обвал гривні спровокували спекуляції на валютному ринку.
Він висловив стурбованість тим, що багато "горе-банкірів" привселюдно заявляють, що курс незабаром складе 10 грн/дол. Савченко підкреслив, що для зростання виробництва і виходу із кризи необхідно втримуватися від жорсткої монетарної та фіскальної політики і направляти кошти через банки розвитку не на купівлю валюти, а на промисловість.
Нагадаємо, учора Тимошенко доручила Державній податковій адміністрації перевірити діяльність тих комерційних банків, "які сплановано обвалюють гривню". За її словами, на цьому тижні на ринку валюти окремі комерційні банки проводять сплановану операцію з обвалу гривні через спекулятивні угоди з українською національною валютою. Вона назвала обґрунтованим курс 6-6,5 грн/дол. "Усе інше - це жорстока і нахабна спекуляція, яка не припиняється ні силовими структурами, ні НБУ", - додала вона.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас