Мінекономіки оприлюднило проект постанови КМУ про регулювання товарного біржового ринку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки оприлюднило проект постанови КМУ про регулювання товарного біржового ринку України

Казна та Політика
335
Міністерство економіки України оприлюднило проект постанови Кабінету Міністрів України "Про деякі питання державного регулювання товарного біржового ринку України".
Як повідомляється на офіційному сайті Мінекономіки, для ефективного і постійного розвитку біржового ринку та встановлення єдиних правил випуску та обігу товарних деривативів, необхідно вирішення питання про регулювання товарного біржового ринку, як це відбувається у всіх країнах з ринковою економікою. Особливої уваги вимагають ринки аграрної продукції у зв'язку з їхньою важливістю для економіки України.
Згідно зі статистичними даними лише близько 1% сільськогосподарської продукції реалізується аграрними підприємствами на біржовому ринку. При цьому, на аграрному ринку функціонує 40 товарних бірж, які акредитовані Мінагрополітики.
Причинами критичної ситуації на ринку аграрної продукції є відсутність сучасних біржових механізмів, нерозвиненість брокерської мережі, недовіра сільськогосподарських виробників до товарних бірж, відсутність контролю над діяльністю товарних бірж.
Внаслідок цього виникають питання щодо впровадження державного регулювання діяльності товарних бірж, зокрема, на ринках аграрної продукції і надання можливості впровадження таких сучасних біржових механізмів, як товарні деривативи.
Крім того, у повідомленні відзначається, що реалізація постанови створить умови для створення прозорих ринкових механізмів регулювання цін на товари, зокрема на ринку аграрної продукції, створення сучасних систем цінового моніторингу та посилення відповідальності бірж, які працюють на товарних ринках.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас