Експерт: При підвищенні ціни на газ на 20% для ТКЕ оплата населенням ЖКП виросте на 2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: При підвищенні ціни на газ на 20% для ТКЕ оплата населенням ЖКП виросте на 2 млрд грн

Енергетика
395
При підвищенні ціни на газ на 20% для підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) додаткова оплата населенням країни за надавані житлово-комунальні послуги (тепло і гарячу воду) на період наступного опалювального сезону зросте приблизно на 2 млрд грн. Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Олександр Попов.
За його словами, за минулий календарний рік тарифи на житлово-комунальні послуги зросли на 34,7%, що в абсолютних величинах становить близько 5 млрд. грн. "Тобто це означає, що люди заплатять зі своєї кишені на 5 мільярдів більше, ніж це було торік. П'ять мільярдів раніше, плюс два мільярди тут… Не надто ризикуючи помилитися, можна стверджувати, що ми маємо явну тенденцію до наступу на соціальні права жителів України", - додав О.Попов.
На його думку, у наступному році зростання тарифів на комунальні послуги продовжиться, оскільки уряд направив лист на адресу МВФ про наміри української влади, у якому прямо говориться, що "з 1 січня 2010 року уряд зобов'язується збільшувати поквартально плату для населення також на 20%".
Як повідомлялося, 24 липня ц.р. національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) офіційно підтвердила, що підвищила ціни на газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ).
Згідно з повідомленням, комісія, зокрема, ухвалила рішення щодо підвищення на 20% роздрібних цін на природний газ для населення – з 1 вересня і граничного рівня цін на газ для ТКЕ – з 1 жовтня ц.р.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас