НБУ: Кілька банків причетні до формування штучного дефіциту інвалюти на готівковому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Кілька банків причетні до формування штучного дефіциту інвалюти на готівковому ринку

Валюта
10748
Кілька українських комерційних банків причетні до формування штучного дефіциту іноземної валюти на готівковому ринку, повідомив Національний банк України (НБУ) у листі до банків (№13-121/5000-14278).
"За результатами операційного аналізу стану готівкового валютного ринку України встановлено, що деякі вповноважені банки, незважаючи на значні залишки готівкової інвалюти в касах банку, не здійснюють продаж готівки населенню, що приводить до штучного дефіциту готівкової інвалюти", - вказується в листі.
У зв'язку із цим, Нацбанк вимагає від керівників кредитно-фінансових установ контролювати здійснення валютно-обмінних операцій у власних касах і пунктах обміну інвалют: голови банків повинні не допускати встановлення безпідставно завищених курсів продажу готівкової інвалюти і забезпечувати проведення протягом робочого дня операцій як з купівлі, так і з продажу іноземної валюти.
НБУ також зобов'язав свої територіальні управління здійснити перевірку банків щодо дотримання умов валютної інтервенції Нацбанку, яка була здійснена 28 липня для забезпечення валютно-обмінних операцій.
У листі нагадується, що куплена в НБУ безготівкова інвалюта повинна бути продана в повному обсязі протягом п'яти днів від дня здійснення інтервенції через мережу пунктів обміну валют і каси банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас