Арабська компанія викупила третину акцій космічного туроператора Virgin Galactic — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арабська компанія викупила третину акцій космічного туроператора Virgin Galactic

Фондовий ринок
519
Компанія Aabar Investments за $280 млн купила 32% акцій британської фірми Virgin Galactic, що займається розвитком космічного туризму.
"Ця угода несе багаторазовий потенціал для розвитку космічної інфраструктури, такий як створення дослідницьких лабораторій, центру комерційних космічних подорожей і багато чого іншого", - заявив після укладання угоди президент Aabar Investments Мохаммед Бадуї аль-Хусейні.
Угода між засновником Virgin Galactic Річардом Бренсоном і Мохаммедом Бадуї аль-Хусейні була укладена на аерошоу Airventure, що відбулось в штаті Вісконсин (США), де відвідувачам був представлений туристичний космоплан.
Після укладання угоди компанія Aabar Investments одержала ексклюзивні права на туристичні та наукові польоти Virgin Galactic в арабському регіоні, а також планує побудувати космодром в Абу-Дабі.
Як повідомили в російському представництві Virgin Galactic, за рік присутності компанії на російському ринку 15 росіян купили турпутівки на орбіту. Усього у світі політ в космос оплатили 389 людей.
Співрозмовник агентства уточнив, що такі скромні цифри по Росії пов'язані з тим, що початок роботи компанії припав на світову економічну кризу.
На сайті компанії повідомляється, що вартість квитка в космос становить $200 тис., мінімальний внесок для бронювання місця - $20 тис. Як очікується, група перших туристів зможе відправитися в космічну подорож в 2010 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас