Альфа-Банк виступає організатором випуску першої облігаційної позики СП ТОВ "Метален" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк виступає організатором випуску першої облігаційної позики СП ТОВ "Метален"

Фондовий ринок
225
Альфа-Банк виступає організатором випуску першої облігаційної позики СП ТОВ «Метален». Емісія зареєстрована ДКЦПФР 24 серпня 2002 року. Загальна номінальна вартість облігацій 50 млн гривень, номінальна вартість однієї облігації 1 тис. гривень. Облігації випускаються однією серією. Початок розміщення – 28 жовтня 2002 року. Облігації будуть звертатися на біржовому і позабіржовому ринках, термін обігу 18 місяців. Купон буде виплачуватися щокварталу. Передбачено два піврічні оферти.
Процентна ставка по першому і другому купонах установлена на рівні 18,65% річних. Процентна ставка по третьому купону дорівнює процентній ставці по четвертому купону, процентна ставка по п'ятому купону дорівнює процентній ставці по шостому купону. Процентна ставка по купонах, починаючи з третього, встановлюється емітентом і не може бути нижче ставки KIBOR мінус 5%, але може бути збільшена емітентом у залежності від ринкової ситуації.
Будучи одним з найбільших виробників сталі і металевої заготівлі в Україні, компанія «Метален» щорічно збільшує обсяги реалізації своєї продукції. Виторг компанії «Метален» від реалізації продукції в 2001 році склав 89 млн доларів, що більш ніж у два рази перевищує показники 2000 року. Чистий прибуток компанії в 2001 році виріс у 3,8 рази до рівня 22,7 млн гривень, а рентабельність по чистому прибутку виросла з 6% у 2000 році до 23% у 2001 році. Частка компанії в реалізації заготівлі і випуску стали від загальноукраїнського рівня складає 5,8% і 5,5% відповідно.
Усі фінансові ресурси від продажу облігацій у повному обсязі будуть спрямовані на подальше удосконалення сталеплавильного і прокатного виробництв за рахунок упровадження нових технологій і реалізації інвестиційного проекту «Підвищення ефективності виробництва катаної заготівлі» і освоєння нового виду металопродукції високої якості - литої заготівлі з використанням машини безупинного лиття заготівлі й установки «піч-ківш». Реалізація такого інвестиційного проекту дозволить досягти запланованих обсягів продажів, збільшити частку компанії на зовнішніх ринках і підвищити прибутковість роботи СП ТОВ «Метален» за рахунок підвищення якості продукції, що випускається, зменшення виробничих витрат, випуску нових марок сталІ на рівні світових стандартів.
Андерайтером випуску облігацій СП ТОВ «Метален» виступає ЗАТ «Альфа Капітал».
СП ТОВ «Метален» було утворено в жовтні 1999 року на базі ват «Єнакіївський металургійний завод» за участю фірми «Leman Commidities S.A.», що є найбільшим закордонним торговцем металопродукції підприємств Донецького регіону й ВАТ «Єнакіївський металургійний завод». В асортимент продукції компанії, що випускається, входить конвертерна сталь, металева квадратна заготівля і стрижневий прокат. Постачальником основної сировини – чавуна – є Єнакіївський металургійний завод, розташований на одній території з ТОВ «Метален». До складу компанії входять дві основних виробничих ділянки – киснево-конвертерний цех, що робить сталь і обтискний цех, що робить заготівлю і стрижневий прокат. Споживачами продукції компанії є підприємства металургії, будівництва і машинобудування. Більшість продукцій (80%-90%) експортується, причому основними споживачами є країни Азії (Китай, Туреччина, Філіпіни й ін.), що споживають 76% всього експорту. Найбільший внутрішній споживач – Єнакіївський металургійний завод. У рейтингу «Української Інвестиційної Газети 2001» компанія «Метален» зайняла п'яте місце по обсягах чистого прибутку серед металургійних підприємств.
ЗАТ «Альфа-Банк» (Україна) поступально й ефективно розвивається в Україні як універсальний банк, що пропонує своїм клієнтам максимальний набір банківських продуктів і послуг. Валюта балансу банку за перше півріччя зросла на 38,7% і на 1 липня 2002 року склала 254,869 млн грн. Капітал склав 73,491 млн грн. Обсяг коштів клієнтів зріс на 13,3% - до 74,704 млн грн. У жовтні 2001 року Альфа-Банк почав власну емісію міжнародних пластикових карт Visa Int. в Україні.
Найбільш великі клієнти Альфа-Банку в Україні - ВАТ «Дніпроспецсталь», НПІГ «Інтерпайп», ВАТ «Сумське НПО ім. Фрунзе», ТД «Жидачівський паперовий комбінат», ВАТ «Насосенергомаш», ПІІ «Тнк-Україна», ЗАТ АСК «Остер-Київ», ЗАТ «АРС», ВАТ «Азов», ЗАТ «АВК», АТ «ДАНКО», СП «Метален», ВАТ «Нікопольський завод феросплавів».
Успішно реалізуються власні інвестиційні проекти Альфа-Банку в області засобів масової інформації і фармацевтики, серед яких ЗАТ «Новий канал», ЗАТ «Наше Радіо», ЗАТ «Діорама» - видавець газети «Діорама плюс «Московський Комсомолець», ВАТ «Галичфарм».
У 2002 році Альфа-Банк планомірно розширює свою присутність в українських регіонах: у вересні відкрита філія в Донецьку, відкриються філії в Харкові, Дніпропетровську, Миколаєві, відділення в Києві.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас