Гайтнер: США скоротять дефіцит бюджету у наступні 4 роки і збільшать національні заощадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер: США скоротять дефіцит бюджету у наступні 4 роки і збільшать національні заощадження

Казна та Політика
261
Уряд США скоротить дефіцит бюджету в наступні чотири роки і збільшить національні заощадження, говориться в тексті виступу міністра фінансів країни Тімоті Гайтнера, підготовленому для зустрічі із представниками Мінфіну КНР.
"Ми прихильні вживанню заходів для підтримки більш високого рівня заощаджень і скорочення дефіциту федерального бюджету до раціонального рівня до 2013 року", - цитує текст виступу агентство Bloomberg.
Т.Гайтнер також закликає Китай зберегти зусилля для ослаблення впливу глобальної рецесії.
Порядок денний зустрічі, яка пройде в понеділок-вівторок, містить у собі заходи двох країн з відновлення економіки, а також питання опору Китаю іноземним інвестиціям.
"США також прихильні інвестиціям у виробіток екологічно чистих видів енергії, освіту, охорону здоров'я, які зроблять нас більш ефективною та процвітаючою країною, - заявив Т.Гайтнер. - Разом ці інвестиції будуть гарантувати сильне економічне зростання США і стійкий баланс рахунку поточних операцій".
Голова американського Мінфіну також повторив свій заклик до Китаю, що фіксує рекордні профіцити бюджету в останні роки, збільшувати внутрішнє споживання.
"Успіх КНР у зміні структури економіки убік зростання, обумовленого внутрішнім попитом, включаючи збільшення ролі споживчих видатків, буде величезним внеском у більш швидке, збалансоване і стійке зростання світової економіки", - відзначає Т.Гайтнер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас