Ющенко забов'язав Мінфін замість уряду щокварталу інформувати громадян про стан виконання держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко забов'язав Мінфін замість уряду щокварталу інформувати громадян про стан виконання держбюджету

Казна та Політика
362
Президент України Віктор Ющенко підписав указ №573/2009 "Про внесення змін до указу Президента України від 12 травня 2009 р. №299". Текст документу оприлюднено на сайті глави держави.
Згідно з документом, Міністерству фінансів України доручається щокварталу інформувати громадян шляхом оприлюднення в засобах масової інформації даних про стан виконання державного бюджету України за доходами і видатками, фінансування державного бюджету України за типом боргового зобов'язання.
Крім того, Міністерству праці та соціальної політики України указом доручено щомісяця інформувати громадян шляхом оприлюднення в засобах масової інформації даних про:
- стан соціальних виплат, у тому числі виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, державної допомоги сім'ям з дітьми, зокрема допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, допомоги при народженні дитини;
- розрахунки щомісячного фактичного розміру прожиткового мінімуму на одну особу, а також окремо для основних соціальних і демографічних груп населення.
До внесення змін до відповідного указу ці забов'язання були покладені на Кабінет міністрів.
Змінами також зазначено, що інформування Президента України з питань соціально-економічного розвитку здійснюють центральні органи виконавчої влади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас