Кабмін доручив Мінфіну реструктуризувати заборгованість "Нафтогазу" за зовнішніми позиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін доручив Мінфіну реструктуризувати заборгованість "Нафтогазу" за зовнішніми позиками

Енергетика
360
Кабінет міністрів України доручив Міністерству фінансів вжити заходів з реструктуризації заборгованості НАК "Нафтогаз України" по зовнішніх позиках, а також зі зменшення вартості їх обслуговування за рахунок рефінансування. Про це сказано в постанові КМУ (№764 від 22 липня ц.р.), якою вносяться зміни у фінплан НАК і його дочірніх компаній на поточний рік.
Згідно з документом, уряд доручив також Мінпаливенерго направити дивіденди, отримані від ЗАТ "Укргаз-Енерго" і ВАТ "Укрнафта" за підсумками фінансово-господарчої діяльності за 2006-2008 роки, на погашення кредиторської заборгованості "Нафтогазу".
Крім того, Кабмін дозволив НАКу самостійно погоджувати кредитні договори його дочірніх компаній на суму, що не перевищує 170 млн. грн., надаючи по них відповідні гарантії.
Зазначеним документом також скоректовані показники фінпланів НАК "Нафтогаз України" і дочірніх компаній "Укргазвидобування" і "Укртрансгаз" по статтях, пов'язаних з накачуванням газу в підземні сховища, здійсненням капітельних інвестицій, а також реалізацією інвестиційних проектів за кордоном. За інформацією Рахункової палати України, станом на травень ц.р. заборгованість за кредитами НАК "Нафтогаз України" перевищувала 35 млрд. грн.
Довідка НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої добувають більше 97% газу і нафти в країні.
НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас