Експерт: Протягом найближчих тижнів очікується корекція на ринку українських єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Протягом найближчих тижнів очікується корекція на ринку українських єврооблігацій

Фондовий ринок
612
Протягом найближчих тижнів очікується корекція на ринку українських єврооблігацій. Про це йдеться в огляді ринку, підготовленому аналітиком інвестиційної групи "Сократ" Михайлом Сальниковим.
"Схоже, що хороші макроекономічні новини закінчились, і ринок очікуватиме серії погашень суверенних облігацій, єврооблігацій Нафтогазу та Укрексімбанку в серпні-вересні. В результаті дуже низької активності і термінів погашення, що наближаються, ціни на короткі папери залишаться на поточному рівні, що приведе до невеликого зростання прибутковості. Чинником підвищення прибутковості на середньострокові та довгі папери можуть стати новини про погіршення стану платіжного балансу в червні", - вважає він.
Експерт нагадав, що минулого тижня ринок продовжував відігравати новину про надання третього траншу кредиту stand-by Міжнародного валютного фонду у зв'язку з чим спостерігалося зниження котирувань кредитно-дефолтних свопів на 107 б.п. - з 1653 б.п. до 1546 б.п.
В той же час торги за суверенними єврооблігаціями проходили вкрай мляво. Експерт пояснює це очікуваннями з боку гравців погашень паперів Україна 2009 (5 серпня 2009 р), ціна якої практично не змінилася за минулий тиждень, але зважаючи на малу дюрацію прибутковість виросла з 44,8% до 46,4%. Така ж ситуація спостерігалася і з суверенними єврооблігаціями 2011 року, ціна на яких не змінювалася впродовж тижня, а прибутковість трохи виросла (з 17,16% до 17,25%), відзначив він.
Експерт також повідомив, що торги за єврооблігаціями квазі-суверенного сектору не відрізнилися особливою активністю. Зокрема, випуск Нафтогаз 2009 показав невелике збільшення прибутковості з 58,9% до 60%, тоді як за папером Укрексімбанку 2009 прибутковість різко підскочила з 44,7% до 50,5%. "Ми пов'язуємо це з залученням банку до фінансування дефіциту державного бюджету, що продовжується, і наданням кредитів муніципальним і державним компаніям (збільшення статутного фонду банку з метою надання кредиту Авіанту та Харківському авіазаводу)", - пояснив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас