У Росії планують заборонити обмінники поза банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії планують заборонити обмінники поза банками

Валюта
610
Центробанк Росії планує заборонити відкривати пункти обміну валют поза банківськими офісами. Про це пише газета "РБК Daily" з посиланням на анонімні джерела.
За даними видання, відповідні поправки ЦБ хоче внести в закон "Про банки та банківську діяльність".
Якщо нові правила будуть схвалені, то пункти обміну валюти будуть обладнані тільки в головних офісах, філіях і додаткових офісах. Зараз обмін валюти проходить також і в місцях, які не належать банкам, а працюють за спеціальним договором з фінансовими організаціями.
Вимоги ЦБ спрямовані насамперед на обмеження у великих містах: за даними наглядових органів, у регіонах обмін валюти найчастіше відбувається в офісах банків.
У травні 2009 року Федеральна антимонопольна служба відзвітувала про зрослу кількість скарг на те, що інформація на виносних стендах обмінників не відповідає реальним курсам. За даними представників ФАС, боротися із цим повинен Центробанк, а не ФАС.
Попит на обмін валюти збільшився в Росії під час кризи і девальвації рубля, що почалася восени, через які росіяни прийнялися скуповувати долари і євро. Уже навесні 2009 року російський рубель знову став дорожчати, а росіяни - поступово позбуватися від валюти.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас