Проект: Комерційні підприємства з 1 жовтня будуть платити за використання слова "Одеса" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект: Комерційні підприємства з 1 жовтня будуть платити за використання слова "Одеса"

Казна та Політика
349
Одеська влада має намір стягувати плату за використання в комерційних цілях місцевої символіки або самого слова "Одеса" з 1 жовтня поточного року. Проект такого рішення розгляне незабаром виконком Одеської міськради, повідомив представник юридичного департаменту Одеської міськради Дмитро Бурдін під час громадських слухань проекту.
Проектом передбачено, що платити за використання символіки міста будуть усі підприємства та організації, у назві або логотипах яких є слово "Одеса", прапор, герб і штандарт міста, у тому числі і комунальні підприємства міськради.
Вартість збору за використання міської символіки для юридичних осіб складе 0,1% від вартості об'єкта оподатковування, для фізичних осіб - 85 грн на рік. Для благодійних і громадських цілей можна буде використовувати міську символіку безкоштовно.
За словами начальника Бюро естетики міського середовища і зовнішньої реклами Одеської міськради Сніжани Іовчевої, якщо виконком прийме це рішення, підприємці будуть зобов'язані оформити відповідні дозволи протягом трьох місяців. У випадку, якщо за зазначений період підприємець не одержить дозвіл на використання символіки міста, він може бути притягнутий до адміністративної відповідальності та оштрафований. Контролювати використання символіки будуть співробітники міліції і податківці.
За словами ініціаторів проекту, зазначений збір покликаний збільшити надходження в міський бюджет, а також привести використання символіки у відповідність із законодавством. Однак, на думку Д. Бурдіна, точну суму додаткових надходжень у бюджет поки підрахувати неможливо.
Розробники проекту також урахували можливість того, що низка підприємців спробує спотворити назву міста у своїй продукції або написати його на іншій мові, щоб уникнути сплати збору. Однак і в таких випадках, якщо назва не буде "перекручена до невпізнанності", її використання однаково буде обкладатися податком. Щодо використання слова "Одеса" як назви іншого міста (у світі існує 64 міста, що носять назву Одеса – ред.), уникнути сплати збору можна буде тільки у випадку пред'явлення документів з муніципалітету "міста-тезки".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас