Банк Росії, як і раніше, пропонує припинити карбування монет номіналом одна і п'ять копійок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Росії, як і раніше, пропонує припинити карбування монет номіналом одна і п'ять копійок

Казна та Політика
204
Зараз у Росії рентабельним є карбування монет номіналом 10 руб і 5 руб, а випуск монети 2 руб просто беззбитковий. Про це повідомив журналістам перший заступник голови Банку Росії Георгій Лунтовський. За його словами, випуск інших монет дотепер збитковий. Він нагадав, що вже 4 роки ЦБР проводить поступове заміщення сплавів у монетах, "ми почали з випуску нових 1 копійки і 5 копійок, і тепер будемо друкувати нові 10 рублів", сказав Г.Лунтовський. Крім того, він повідомив, що ефект від переходу від 10-рублевих банкнот до відповідних монет протягом 10 років може скласти 18 млрд руб.
За його словами, зараз ефект економії від переходу на карбування монет з більш дешевих матеріалів оцінюється приблизно в 2 рази. "Він міг би бути більшим, якби не різке зниження цін на метали під час кризи. З виходом із кризи, коли ціни на метали будуть вищими, ніж на сталь, наша умовна економія буде більшою", додав Г.Лунтовський.
Г.Лунтовський вкотре повідомив, що Банк Росії не змінив позицію із приводу того, що карбування 1 копійки і 5 копійок є занадто збитковим, і варто подумати про вивід їх з обігу. "Ми направили свої пропозиції у відповідні органи, але поки ведуться дискусії, і на сьогодні рішення не прийнято. І не можу сказати, коли його приймуть", сказав він.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас