Путін: Економічне зростання в Росії відновиться в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Економічне зростання в Росії відновиться в 2010 році

Казна та Політика
270
Повернення до економічного зростання в Росії відбудеться вже в 2010 році, заявив сьогодні на нараді про стан і заходи з розвитку чорної металургії в Магнітогорську прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
За його словами, уряд має намір добитися в наступному році стабілізації і навіть хоча й невеликого, але зростання основних економічних показників. Путін відзначив, що сьогодні, коли з'явилися перші сигнали про відновлення глобальної економіки, необхідно усе більше переключати увагу на питання посткризового розвитку.
Відкриваючи засідання, прем'єр повідомив, що російська влада буде вживати заходів зі стимулювання металургійної промисловості, таких як розширення переліку сучасного технологічного обладнання, ввезення якого звільняється від мит і ПДВ, а також сприяння у впровадженні сучасних стандартів енергоефективності та екологічності виробництва. Набір заходів для розвитку галузі буде сформований за підсумками сьогоднішньої зустрічі.
Путін також запропонував законодавчо закріпити преференції російським виробникам товарів при здійсненні закупівель природними монополіями і держкорпораціями, за аналогією із преференціями для постачальників російських товарів, закуповуваних для держпотреб.
Крім того, прем'єр-міністр РФ повідомив, що проект федерального бюджету на наступний рік передбачає виділення ВАТ "Російська залізниця" (РЗ) 50 млрд. рублів, які будуть направлені виробникам вагонів, а, виходить, і металургам. Він нагадав, що така ж сума виділяється РЗ і з бюджету 2009 року.
Прем'єр також взяв участь сьогодні в символічному запуску нового комплексу з виробництва товстолистового прокату на Магнітогорськом металургійному заводі. Комплекс буде виробляти високорентабельний прокат з підвищеною категорією міцності для нафтогазової галузі, судно- і машинобудування.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас