Компанії збільшують витрати на інформаційний захист від блогерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії збільшують витрати на інформаційний захист від блогерів

1619
Компанії шукають хоч якісь способи захисту від витоків конфіденційної інформації через блоги та інтернет-сайти новин. Але як би там не було надійної протиотрути не змогли відшукати поки навіть великі міжнародні юридичні фірми.
За останні місяці компанія Yahoo! і кілька великих юридичних фірм із подивом виявили, що інформація, не призначена для чужих очей, наприклад про звільнення, скорочення витрат і правила внутрішнього розпорядку, легко потрапляє в блоги або інтернет-сайти новин.
На сайті Valleywag.com були опубліковані конфіденційні внутрішні інструкції компанії Yahoo! для менеджерів, які проводять скорочення штатів. Не витрачайте на розмову з підлеглим більше 15 хвилин, не говоріть зі звільненими ні на які сторонні теми, говорилося в інструкції.
У червні 2009 р. керівництво юридичної фірми Schwabe, Williamson & Wyatt повідомило всього трьох чи чотирьох співробітників про плани щодо звільнення 19 з 400 працівників і скорочення зарплат. Усього через 41 хвилину після того, як першим співробітникам повідомили про звільнення, фірма отримала офіційний запит щодо цього з юридичного сайту новин AboveTheLaw.com.
"Ми всіляко намагалися обмежити поширення інформації, тому що під скорочення потрапили люди, які пропрацювали в компанії по кілька років", - говорить Марк Лонг, керуючий партнер Schwabe, Williamson & Wyatt. Він повідомив, що в компанії були змушені переглянути способи управління комунікаціями в еру блогів і соціальних мереж.
Тижнем раніше на сайті AboveTheLaw.com була викладена інформація про заплановані скорочення зарплат у юридичній фірмі Pillsbury Winthrop Shaw Pittman - ще перш ніж менеджери встигли повідомити про них співробітникам, підтвердив представник фірми. У компанії дотепер не знають, хто розмістив інформацію в блозі.
Рятуються за допомогою дорогого ПЗ
У фінансовій корпорації Flushing скорочень не проводилося, але про запобігання можливих витоків керівники вже подбали. У компанії встановлюють дороге програмне забезпечення, що перешкоджає відправленню листів на зазначені адреси і сканує прикріплені файли в пошуках засекреченої інформації, говорить Ален Брюер, офіційний представник Flushing Savings Bank.
Перед цим банк заблокував вихід з роботи в особисті поштові скриньки 350 співробітників. Втім, така практика досить поширена у фінансовій галузі.
У чиказькій юридичній фірмі Neal, Gerber & Eisenberg пішли іншим шляхом: службові записки на деякі теми розсилають за закритими списками. Наприклад, компанія не поширювала інформацію про лютневі звільнення. Керуючий партнер Джеррі Бідерман говорить, що це робиться з метою більш прямого та особистого спілкування.
"Якщо ви відправите електронною поштою інформацію трохи більшій кількості людей, ніж необхідно, існує висока ймовірність, що вона потрапить на якийсь сайт", - додає він.
У компаніях, що займаються інтернет-безпекою, говорять, що усе більше роботодавців установлюють подібне програмне забезпечення. Іспанський виробник програмного забезпечення Optenet повідомив, що продажі ПЗ для веб-моніторингу і захисту електронної пошти зросли на 50% за перші шість місяців цього року порівняно з тим таки періодом минулого року. Технології, розроблені в компанії, дозволяють переглянути листи в пошуках засекреченої або конфіденційної інформації, заблокувати їх відправлення і довести до відома менеджера.
Коли витік інформації все-таки відбувається, деякі роботодавці активно переслідують винуватців. Компанія Kroll, що займається консалтингом у сфері ризиків і електронної безпеки, за останній рік отримала більше запитів від своїх клієнтів із проханням виявити витоки, ніж за той же період у попередні роки, говорить Річ Планскі, керуючий директор з секретної інформації і розслідування.
"Почастішали випадки незаконного поширення даних розсердженими співробітниками, що в значній мірі пов'язано з поточною економічною ситуацією і зростанням кількості вимушених звільнень", - говорить Френсіс де Сауза, старший віце-президент групи безпеки компанії Symantec, провідного виробника програмного забезпечення для безпеки.
Даллас Лоуренс, віце-президент з цифрових рішень компанії Levick Strategic Communications, говорить, що роботодавці більше не можуть дозволити собі поширювати в компанії інформацію за кілька днів до її офіційного оголошення. Доводиться звикати, говорить він, якщо щось стало відомо усередині компанії, виходить, це миттєво пошириться і за її межі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас