СП: Подолання вето на новий Бюджетний кодекс суперечить духу співробітництва з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП: Подолання вето на новий Бюджетний кодекс суперечить духу співробітництва з МВФ

Казна та Політика
295
Подолання вето президента на новий Бюджетний кодекс суперечить духу співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і приведе до скорочення державного бюджету на 2010 рік на 6-10 млрд грн. Про це сказав керівник Головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський, коментуючи заяву прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, що закликала парламент подолати вето Віктора Ющенка на нову редакцію Бюджетного кодексу.
"Я хочу сказати, що Бюджетний кодекс – його прийняття або неприйняття фактично жодним чином не буде сприяти тому, що бюджет буде розроблений на нових принципах і це якимось чином поліпшить становище місцевих бюджетів", - сказав Р.Жуковський.
Він підкреслив, що в цей час робота над проектом державного бюджету на 2010 рік фактично не проводиться. Не затверджені макроекономічні показники на майбутній рік, як цього вимагає графік роботи.
"Ми вже відстаємо від графіка підготовки бюджету на старій базі, не кажучи вже про те, щоб зараз у терміновому порядку переводити його на нову базу", - відзначив Р.Жуковський.
"Перехід на нові принципи формування бюджету приведе до того, що державний бюджет, за різними оцінками, втратить від 6 до 10 млрд грн ", - сказав він.
За словами Р.Жуковського, згідно із прогнозами, рівень ВВП України в 2010 році буде приблизно дорівнювати показнику цього року, у той час як соціальні стандарти будуть збільшуватися. "Тому в таких умовах 10 млрд грн у державному бюджеті просто немає. Тому перевести на нові принципи (формування держбюджету - ІФ) немає можливості і фінансової", - сказав Р.Жуковський.
"Подолання вето на Бюджетний кодекс буде прямо суперечити духу програми із МВФ. Я переконаний, що прем'єр-міністр про це знає", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас