Великобританія вимагає від банків не обіцяти своїм співробітникам великі бонуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія вимагає від банків не обіцяти своїм співробітникам великі бонуси

Казна та Політика
293
Британське управління фінансових послуг (FSA) буде карати банки, якщо вони гарантують співробітникам бонуси більш ніж на рік наперед.
Регулятор повідомив гендиректорів 45 місцевих банків, що до жовтня чекає від них звіти про компенсаційну політику. З 1 січня, відзначено в листі гендиректора FSA Гектора Сантса, набуває чинності правило, згідно з яким "гарантовані бонуси на період більше року можуть бути несумісні з ефективним ризик-менеджментом". Пропозиції FSA відповідають рекомендаціям Ради з фінансової стабільності, а також практиці Швейцарії, Євросоюзу і США, говориться в документі. У квітні лідери "двадцятки" домовилися про контроль над винагородою банкірів.
Ситуація з бонусами в британських банках повертається на круги свої, побоюється голова ради директорів FSA Адер Тернер. У червні на засіданні парламентського комітету він визнав, що стурбований "агресивним наймом співробітників" британськими банками. Гендиректор Асоціації британських банків Енджела Найт заявила, що "повністю підтримує" лист FSA по суті, але побоюється, що пропозиції регулятора можуть обмежити можливості британських банків залучати талановитих співробітників.
"Більшість керуючих директорів одержують гарантії на рік, - говорить рекрутер Cazar Search Бахадур Мусса. - Хоча багато говорять про зміни, все-таки, коли ринок зміниться, банкам як і раніше буде потрібно залучати кращі таланти, і, якщо для цього знадобляться дворічні гарантії, вони будуть".
У Лондоні і Франкфурті співробітники Dresdner Kleinwort подали більше 10 позовів з вимогою виплатити обіцяні їм бонуси, яких вони позбулися після поглинання Dresdner другим за розміром в Німеччині Commerzbank, повідомляє Bloomberg. Угода була закрита в травні, а в лютому Commerzbank закликав інвестбанкірів Dresdner Kleinwort (його операційний збиток за підсумками 2008 р. складе $8,8 млрд) відмовитися від бонусів. Сума їх претензій - більше $22 млн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас