Кабмін не отримав від НБУ подання на рекапіталізацію банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін не отримав від НБУ подання на рекапіталізацію банків

Казна та Політика
1401
Уряд не одержав від Національного банку України (НБУ) належних подань на рекапіталізацію нових банків, повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
"На сьогоднішній день немає подань від Нацбанку на входження (уряду – ред.) в жоден банк", - сказала вона на прес-конференції в середу.
При цьому прем'єр нагадала, що таке подання є обов'язковою частиною процедури рекапіталізації банків.
У той же час у Нацбанку заявляють, що всі необхідні документи вже були передані в уряд.
"Починаючи із квітня НБУ направив уряду кілька подань… Останні пропозиції щодо рекапіталізації Укрпромбанку і банку "Надра" передані Кабміну кілька днів тому", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" у середу директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик.
Як повідомлялося, підтримку уряду вже отримали три банки (Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк): для їх рекапіталізації уряд випустив облігації внутрішньої державної позики, які викуповує Нацбанк. У результаті Кабмін одержує більше 99,97% акцій Родовід Банку, близько 99,94% - банку "Київ" і близько 81,58% - Укргазбанку.
У той же час на рекапіталізацію претендують Укрпромбанк і банк "Надра". При цьому 21 липня минув термін дії мораторію на задоволення вимог кредиторів Укрпромбанку: згідно з чинним законодавством надалі можлива ліквідація кредитно-фінансової установи або її рекапіталізація за рахунок бюджетних коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас