НБУ заявляє про невитрачання частини коштів кредитів МВФ, що знаходиться у нього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ заявляє про невитрачання частини коштів кредитів МВФ, що знаходиться у нього

1779
Національний банк заявляє, що не витрачає частину коштів кредитів Міжнародного валютного фонду, що знаходиться в нього. Про це повідомив керівник групи радників голови Національного банку Валерій Литвицький.
"Кошти МВФ не витрачалися, і не будуть витрачатися доти, поки в нас є валютні резерви, отримані від експортно-імпортних операцій, від операцій з капіталом і фінансових операцій. Ми поки не використовуємо ці кошти і вони перебувають на відомому рахунку", - сказав він.
Литвицький додав, що отримані від МВФ кошти Національним банком розміщуються безпечно і без усякого ризику, при цьому НБУ одержує певні вигоди від розміщення.
"Транші (МВФ) носять психологічне значення і дають інвесторам упевненість у тому, що ми осінній пік платежів пройдемо нормально і ще валютні резерви на кінець року залишаться", - додав банкір.
Керівник групи радників голови Національного банку відзначив, що йому не відомо про обсяги і напрямки використання коштів МВФ, спрямовані на фінансування дефіциту держбюджету.
Раніше Мінфін заявив про направлення 1,5 млрд. доларів з 2,8 млрд. доларів другого траншу кредиту МВФ на обслуговування державних зовнішніх зобов'язань.
Як повідомлялося, 5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці.
10 листопада 2008 року фонд виділив Україні перший транш кредиту на 4,5 млрд. доларів, у травні - другий транш на 2,8 млрд. доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас