Тимчасова адміністрація Укрпромбанку продовжує добиватися санації банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасова адміністрація Укрпромбанку продовжує добиватися санації банку

7099
Тимчасова адміністрація Укрпромбанку (Київ) продовжує домагатися санації банку, повідомляється в прес-релізі кредитно-фінансової установи.
"У цей час триває активна робота тимчасової адміністрації банку разом з Національним банком, Міністерством фінансів, Кабінетом міністрів України щодо вирішення питання про санацію банку, рекапіталізацію, відновлення його платоспроможності та нормальної операційної діяльності. Тимчасова адміністрація Укрпромбанку робить все, щоб завершити цю роботу в найкоротший термін і сподівається на розуміння з боку вкладників, клієнтів і кредиторів банку", - відзначається в повідомленні.
Як нагадується в прес-релізі, за рішенням Кабінету міністрів України, Укрпромбанк включений у державну програму рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів, реалізація якої дозволить відновити нормальну діяльність Укрпромбанку і виконати всі зобов'язання банку перед вкладниками.
"З метою підготовки до рекапіталізації тимчасова адміністрація Укрпромбанку здійснила всі необхідні дії. Розмір статутного капіталу банку був приведений до реального розміру його капіталу; була розроблена, погоджена з Національним банком і передана в Міністерство фінансів індивідуальна програма рекапіталізації Укрпромбанку, що передбачає перереєстрацію банку в публічне акціонерне товариство в процесі рекапіталізації. Також були проведені переговори із зовнішніми кредиторами, результатом яких є досягнення домовленості про реструктуризацію 95% зовнішніх боргів банку, що становлять $120 млн. У Міністерство фінансів передані листи кредиторів, якими вони висловлюють своє бажання і можливість реструктуризувати борги Укрпромбанку, за умови його рекапіталізації державою", говориться в повідомленні.
Як повідомлялося, для виконання попередніх умов для рекапіталізації за рахунок коштів держбюджету статутний капітал банку зменшено на 99,95%, або на 1,559 млрд грн, - до 0,836 млн грн у зв'язку зі зниженням вартості чистих активів шляхом пропорційного зниження номінальної вартості внесків усіх учасників.
НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Укрпромбанк із 21 січня 2009 року. 21 липня 2009 року минає термін дії мораторію на задоволення вимог кредиторів банку. Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Національному банку України, у вівторок тривають консультації представників НБУ, Кабінету Міністрів і Укрпромбанку щодо подальших перспектив цієї кредитно-фінансової установи.
Укрпромбанк заснований в 1989 році. Найбільшими учасниками банку на 1 квітня 2009 року були ТОВ "АВС" (34%), ТОВ "КБ "Нафтовий" (32%), ТОВ "Укрпромсервіс" (34%).
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк займав 18-е місце (9,83 млрд грн) серед 182 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас