WSJ: Збільшення розриву між рівнями зарплати в США може привести до соціальної напруги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WSJ: Збільшення розриву між рівнями зарплати в США може привести до соціальної напруги

578
Збільшення розриву між заробітною платою найбільш високооплачуваних професіоналів і доходами звичайних співробітників компаній у США може привести до зростання соціальної напруженості, однією з перших ознак якої можна вважати суспільне невдоволення величезними зарплатами і бонусами у фінансовому секторі, пише газета The Wall Street Journal.
На частку топ-менеджерів і найбільш високооплачуваних співробітників компаній зараз припадає близько третини всього фонду заробітної плати США - майже $2,1 трлн із $6,4 трлн у цілому в 2007 році, згідно з розрахунками WSJ, проведеними на основі даних Управління соціального забезпечення США. При цьому слід урахувати, що управління відслідковує тільки дані про оклади та зарплати, не рахуючи бонуси у формі опціонів на акції і різні пільги в грошовому і негрошовому вираженні.
За 5 років до кінця 2007 року заробіток середнього американця збільшився на 24%, а виплати "найдорожчим" співробітникам - на 48%.
За останні 10 років зарплати в США виросли на 61%. Разом з тим приріст для тих, хто одержує більше від базової заробітної плати, що підлягає оподатковуванню (зараз - $106,8 тис. на рік), склав понад 78%.
У США податком на заробітну плату (зі ставкою 12,4%, який порівно ділиться між роботодавцем і працівником) обкладається тільки сума до $106,8 тис. на рік, на всі суми, отримані понад цей поріг, подібний податок не поширюється. Крім цього, і роботодавець, і працівник виплачують із усієї суми заробітної плати прибутковий податок за ставкою 1,45%, який іде на фінансування системи медичного страхування.
Проведений WSJ аналіз динаміки заробітної плати з 1982 року говорить про те, що темпи збільшення окладів топ-менеджерів випереджають підвищення податкової "стелі". Наприклад, в 1982 році податком на зарплату в США обкладалися 90% фонду заробітної плати, а на даний момент - 83%, і ця різниця припадає саме на частку найбільш високооплачуваних працівників. Для бюджету країни це означає недоотримані податкові надходження в розмірі $115 млрд за рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас