Кабмін пропонує Ющенкові скасувати підвищення Києвом тарифів на житлокомпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Ющенкові скасувати підвищення Києвом тарифів на житлокомпослуги

Казна та Політика
508
Кабінет Міністрів пропонує Президентові Віктору Ющенкові скасувати підвищення Київською міською державною адміністрацією тарифів на житлово-комунальні послуги для населення з 1 червня. Про це говориться в розпорядженні Кабміну № 842-р від 17 липня.
"Звернутися до Президента України із пропозицією про скасування розпоряджень голови Київської міської держадміністрації від 29 квітня 2009 р. №516, 518 і 520", - сказано в розпорядженні.
Цим же розпорядженням Кабмін призупинив дію зазначених розпоряджень міськадміністрації.
Кабмін указав, що розпорядження видані міськадміністрацією з порушенням законодавства, Конституції і з перевищенням її головою своїх повноважень.
Перевищення повноважень Кабмін убачає в тому, що встановлення тарифів віднесено до повноважень органів місцевого самоврядування, а Київміськадміністрація в цьому випадку є органом державної влади.
На думку Кабміну, розпорядження також не враховують той факт, що збільшення тарифів і цін повинне відбуватися відповідно до рівня соціально-економічного розвитку відповідного регіону і тільки у випадку випередження зростання рівня доходів населення над збільшенням цін.
Уряд відзначає, що міськадміністрація не врахувала наявність у місті заборгованості із заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат, а підвищення тарифів заборонене до її погашення.
Крім того, Кабмін указує, що розпорядження мерії оформлені як розпорядження Київміськадміністрації, тоді як згідно із законом "Про місцеві державні адміністрації", актами місцевих держадміністрацій є розпорядження їх голів.
Як повідомляло агентство, 17 липня Кабмін призупинив підвищення Київміськадміністрацією тарифів на житлокомпослуги з 1 червня.
6 липня Шевченківський райсуд Києва призупинив дію розпоряджень Київміськадміністрації №516, 517, 518, 519 і 520 від 29 квітня про підвищення тарифів на житлокомпослуги для населення і на компослуги для юросіб із 1 червня.
Київміськадміністрація оскаржила це рішення суду в Апеляційному суді Києва.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас