Власники гральних залів не звільняють орендовані приміщення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники гральних залів не звільняють орендовані приміщення

2099
За даними учасників ринку, 80% гральних залів розташовувалися в орендованих приміщеннях у найбільш привабливих частинах міста. Після виходу закону про заборону грального бізнесу і подолання накладеного на нього президентського вето, більшість компаній мають намір перепрофілювати салони ігрових автоматів під інший бізнес. При цьому вони не мають наміру звільняти приміщення.
За даними компанії SV Development. З 1,5-2 тис. приміщень, які раніше були задіяні під гральні зали, казино і букмекерські контори, сьогодні пропонуються в оренду близько 100, а 50 власники виставили на продаж. На даний момент у базах даних київських агентств нерухомості пропонується близько 900 комерційних площ для здачі в оренду.
Так як збільшення пропозиції за рахунок колишніх гральних салонів було незначним, це не привело до обвалу орендних ставок, який прогнозували експерти. Господарям приміщень, що звільнилися, також вдається втримати орендні ставки на колишньому рівні завдяки їхньому вдалому розташуванню, що забезпечує їм попит з боку нових орендарів.
Так, кіосками цікавляться дрібні підприємці, які переїжджають із МАФів. У них відкриваються невеликі продуктові і непродовольчі магазини. Капітальні будівлі площею від 60 до 200 кв. м виявилися менш затребуваними, але ними все-таки цікавляться власники тренажерних залів і мобільних операторів. І найменш усього затребувані будівлі площею 200 кв.м, їх орендують під магазини одягу та взуття, а також ресторани.
На думку експертів, до кінця року ситуація може змінитися. У надії на скасування закону про заборону грального бізнесу власники приміщень укладають нові договори оренди на короткі терміни і прописують можливість їх розірвання. Якщо закон не буде скасований, то власники торговельних площ будуть масово відмовлятися від них, що дійсно приведе до падіння цін на оренду.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас