ЄС заморозив фінансову допомогу Гондурасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС заморозив фінансову допомогу Гондурасу

199
Європейський союз заморозив фінансову допомогу Гондурасу, передає Бі-Бі-Сі. Раніше в рамках допомоги передбачалося передати більше 90 млн дол. у бюджет цієї країни.
Представники Євросоюзу відзначили, що припинення допомоги відбулося через провал переговорів про врегулювання політичної кризи в Гондурасі. На переговорах представник гондураського "уряду де-факто" Карлос Лопес відкинув пропозицію президента Коста-Ріки Оскара Аріаса про повернення Мануеля Селайя в Гондурас у ранзі глави держави, передає Associated Press.
Нагадаємо, 28 червня 2009 р. військові ввірвалися в резиденцію президента Гондурасу М.Селайя, заарештували його і вивезли із країни. Президентські повноваження М.Селайя минають в 2010 р., однак він мав намір організувати референдум, щоб скасувати конституційні обмеження щодо президентських термінів. Проти ініціативи М.Селайя виступили всі гілки влади в Гондурасі, а також військові.
Після вигнання президента в.о. глави держави був призначений спікер гондураського конгресу Роберто Мічелетті. Міжнародне співтовариство підтримало М.Селайя як законно обраного президента Гондурасу, причому його сторону прийняли як США, так і традиційні ідеологічні супротивники Вашингтону в Латинській Америці - Венесуела, Куба і Болівія.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас