З Росії в офшори через банки Балтії в 2009 році пішло близько 300 млрд руб. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Росії в офшори через банки Балтії в 2009 році пішло близько 300 млрд руб.

235
Близько 300 мільярдів рублів з початку 2009 року пішли з Росії в офшори через банки країн Балтії, які стали основним каналом виводу капіталів, повідомив Росфінмоніторинг.
"На сьогодні очевидне зростання обсягів виводу капіталів з Росії з використанням каналів офшорного транзиту, тобто виводу фінансових коштів з Росії на рахунки офшорних компаній, відкритих у кредитних організаціях третіх країн. Основні канали офшорного транзиту при цьому проходять через банки прибалтійських держав: з початку 2009 року через них з Росії "перекачано" в офшори більше 295 мільярдів рублів", – говориться в повідомленні.
Злочинний капітал у Росії все частіше використовується для кредитування приватного бізнесу, підмінюючи легальний банківський сектор, у відмиванні доходів "лідирують" фінансові і торговельні організації, також відзначає Росфінмоніторинг.
"Сьогодні ми стикаємося з такою ситуацією, коли злочинні капітали все частіше використовуються для кредитування приватного бізнесу, тим самим підмінюючи собою легальний банківський сектор", - заявив Юрій Чиханчин, чиї слова наводяться в прес-релізі.
Росфінмоніторинг відзначає, що під час світової фінансово-економічної кризи, що виступила каталізатором активізації різних кримінальних тенденцій, найбільшою уразливістю до проникнення злочинних елементів як і раніше володіє фінансовий сектор.
"У першому кварталі 2009 року з більш ніж чотирьох тисяч злочинів, виявлених за статтею 174-1 КК РФ (так зване "самовідмивання"), більше 1,6 тисяч злочинів здійснено в кредитно-фінансовій сфері (близько 40%). Слідом за фінансовим сектором за ступенем уразливості йде споживчий ринок - понад 1,3 тисяч злочинів (більше 30%). Дана тенденція зберігалася протягом усього першого півріччя 2009 року", - говориться в прес-релізі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас