Податкова за посилення протидії відмиванню коштів на ринку цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова за посилення протидії відмиванню коштів на ринку цінних паперів

Казна та Політика
340
Державна податкова адміністрація виступає за посилення протидії відмиванню коштів на ринку цінних паперів. Про це говориться в повідомленні Податкової.
"Одна з актуальних проблем на сьогоднішній день - зловживання на ринку цінних паперів. Щоб протидіяти використанню ринку цінних паперів для проведення сумнівних фінансових операцій, пов'язаних з відмиванням коштів і мінімізацією податків, установлена тісна взаємодія з підрозділами ДКЦПФР", - говориться в повідомленні.
За даними Податкової, в 1 півріччі 2009 року Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку призупинила обіг акцій 177 суб'єктів господарювання на суму 1,9 млрд. гривень і анулювала зареєстрований випуск акцій 373 підприємств на суму 1,7 млрд. гривень.
Податкова відзначає, що зараз ведеться комплексна робота з попередження обігу "технічних" (неліквідних) цінних паперів і їх вилучення за фактом установлення кримінальних схем.
Як повідомлялося, Державна комісія із цінних паперів і фондового ринку допускає призупинення обігу акцій і заборону на внесення змін у систему реєстру 1 700 акціонерним товариствам з ознаками фіктивності.
За даними комісії, на даний момент в Україні зареєстровані близько 32 000 акціонерних товариств.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас