Ющенко: Орієнтація економіки на завищені макроекономічні показники послабила ефективність боротьби з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Орієнтація економіки на завищені макроекономічні показники послабила ефективність боротьби з кризою

Казна та Політика
162
Орієнтація економіки на завищені макроекономічні показники послабила ефективність боротьби уряду з кризою та призвела до дисбалансів у бюджетній, податковій, пенсійній та грошовій політиках. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко під час "круглого столу" з представниками ЗМІ західних областей країни, повідомляє прес-служба глави держави.
В.Ющенко висловив сподівання, що уряд зробить свою політику більш адекватною, оскільки орієнтуватиметься на вимоги МВФ, з яким уклав програму співпраці. Зокрема такі вимоги передбачають реформування газового ринку, самої компанії НАК "Нафтогаз Україна. Президент також закликав внести зміни до бюджету, що передбачає перегляд видаткової частини, в тому числі, адміністративних видатків.
Глава держави застеріг від застосування емісії для вирішення бюджетних проблем. Таким чином, переконаний Президент, уряд може спровокувати інфляцію. "Дуже важливо розуміти, що друкарський станок не є джерелом", - підсумував Президент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас