Банкір: Відсутність контролю інфляції сприяє послабленню гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Відсутність контролю інфляції сприяє послабленню гривні

Валюта
1193
Для втримання стабільного курсу гривні Україна повинна стримати інфляцію, вважає член наглядової ради банку "Львів", засновник ісландського МР bank Мергеїр Петурссон.
"Відносно майбутнього курсу гривні до долара дуже важко щось сказати. Якщо Україна не буде контролювати інфляцію, то гривня впаде ще більше", - сказав він на прес-конференції у Львові в четвер, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".
Разом з тим він висловив надію, що влада України стримає інфляцію і мінімізує бюджетний дефіцит і це приведе до стабільності.
"Україна дуже добре працює із МВФ, і це дає надію стабільності, але існує ризик ослаблення гривні, але не такий великий", - сказав М.Петурссон.
Ісландський банкір також заявив, що для подолання кризи Україна повинна йти шляхом інших країн світу, що інвестують у реалізацію інфраструктурних проектів. Зокрема, це можуть стати проекти з енергозбереження. "Такі проекти потрібні для країни для зменшення споживання енергоносіїв, а з іншого боку, вони можуть дати певний поштовх економіці країни для розвитку", - підкреслив він.
М.Петурссон є засновником єдиного на сьогоднішній момент приватного банку в Ісландії, який з мінімальними втратами зміг пережити фінансову кризу в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас