Комісія з питань приватизації ВР визнала незадовільною роботу Фонду держмайна в 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія з питань приватизації ВР визнала незадовільною роботу Фонду держмайна в 2008 р.

Казна та Політика
163
Спеціальна контрольна комісія з питань приватизації Верховної Ради визнала незадовільною роботу Фонду державного майна України з виконання Державної програми приватизації в 2008 році. Про це повідомили в інформаційному управлінні ВР.
Згідно з повідомленням, крім того, комісія має намір просити голову Верховної Ради доручити Рахунковій палаті провести аудит діяльності ФДМУ за 2009 р. Зокрема, у повідомленні відзначається, що Законом про Державний бюджет на 2008 рік було встановлено завдання надходження коштів від приватизації державного майна в розмірі 8,9 млрд. грн. Однак 12 грудня 2008 року план надходженням коштів від приватизації в Держбюджет України було зменшено в 14,7 рази - до 607 млн. грн. При цьому відкоректоване завдання ФДМУ виконав на 79,42%, перерахувавши в Держбюджет тільки 482 млн. грн.
На думку членів комісії, організаційна робота Фонду із забезпечення та проведення приватизації державного майна за звітний період була не ефективною. При цьому в повідомленні відзначається, що за звітний період кількість збиткових підприємств в управлінні ФДМУ виросла вдвічі. Народні депутати також вважають, що Фонд держмайна і його регіональні відділення не забезпечили належний рівень контролю над обліком об'єктів державної власності, договорів оренди державного майна і їх переукладанням.
За підсумками обговорення Кабінету міністрів, зокрема, рекомендовано подати пропозиції про внесення змін у законодавство в частині підвищення відповідальності уповноважених осіб держави за ефективність здійснення функцій управління корпоративними правами. При цьому Фонд державного майна повинен вжити заходів для забезпечення виконання завдань з надходження коштів від приватизації в Держбюджет цього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас