Міністр фінансів США: Адміністрація Обами прихильна "сильному долару" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів США: Адміністрація Обами прихильна "сильному долару"

Валюта
986
Адміністрація президента США Барака Обами прихильна "сильному долару". Про це заявив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер, виступаючи на прес-конференції в Абу-Дабі, куди він прибув із Саудівської Аравії, передає ІТАР-ТАРС. Нинішня економічна і фінансова політика США має на меті "закласти основу для сильного долара", підкреслив Т.Гайтнер.
"Наш курс полягає в тому, щоб у міру виходу з нинішньої кризи скорочувати дефіцит і скорочувати заходи щодо інтервенції на ринках".
Виступ Т.Гайтнера на підтримку американської валюти збігся сьогодні з публікацією Банком Китаю даних про досягнення рекордного розміру валютних резервів КНР - на суму 2,132 трлн дол.
Одночасно міністр фінансів США закликав усі країни світу забезпечити "збалансований розвиток", щоб уникнути нових економічних потрясінь. "Ми хочемо не тільки вирішити проблеми, що безпосередньо привели до нинішньої фінансової кризи, але й створити стійку базу для поступального розвитку світової економіки", - підкреслив Т.Гайтнер.
"Завдання полягає в тому, щоб не тільки вийти з нинішньої кризи, але й виключити аналогічні кризи в майбутньому", - заявив він, відмітивши, що "значна увага повинна бути приділена створенню нової та стабільної фінансової системи".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас