Експерт: Гравці українського фондового ринку вчора пильно відслідковували динаміку світових майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Гравці українського фондового ринку вчора пильно відслідковували динаміку світових майданчиків

Фондовий ринок
303
Внутрішнє тло новин вчора було нейтральним, тому гравці українського фондового ринку пильно стежили за динамікою європейських і російських майданчиків, а також за американськими індексними ф'ючерсами.
Про це говориться в аналітичному огляді інвестиційної групи "АРТ-Капітал". За словами аналітиків, у вівторок, 14 липня, українські фондові індекси показали зростання на тлі позитивної зовнішньої кон'юнктури. Індекс Української Біржі підвищився на 1,14% - до 911,65 пункту (здійснено угод на 5,5 млн. грн.), індекс ПФТС додав 0,18% - до 381,11 пункту (9,7 млн. грн.). Це свідчить про те, що обсяги торгів збільшилися.
Як відзначається в огляді, після позавчорашнього закриття американських торгів підвищенням більш ніж на 2%, вітчизняний індекс UX у вівторок відкрився "стрибком" на 0,5% і продовжив подальше зростання. Другий стрибок на біржі відбувся після виходу сильної звітності Goldman Sachs за другий квартал і в очікуванні гарної макростатистики зі США. Однак американські майданчики, що відкрилися в "червоній зоні", трохи обвалили вітчизняний ринок акцій перед закриттям торгів.
Аналітики вважають, що основною подією на світових ринках учора стала звітність Goldman Sachs (+0,09%) за другий квартал, згідно з якою чистий прибуток виріс на 65% - до 3,44 млрд. дол., виторг збільшився на 46% - до 13,76 млрд. дол. Дані показники перевершили очікування аналітиків. Goldman Sachs у минулому кварталі сприяли ослабленню конкуренції на ринку фінансових послуг і активізації біржових розміщень. Позитиву також додали дані про зростання роздрібних продажів у США в червні на 0,6% (очікувалося +0,5%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас