Американський фонд скупив два відсотки акцій "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський фонд скупив два відсотки акцій "Газпрому"

Фондовий ринок
630
Американська компанія Capital Group в 2008 році скупила близько 2 відсотків акцій "Газпрому". Тепер Capital Group є другим за розміром міноритарієм найдорожчої російської компанії, пише газета "Ведомости". Більше акцій "Газпрому" належить тільки німецькій E.On - 3,5 відсотка прямо, а ще 2,93 відсотка через спільне підприємство з "Газпромом".
Минулий рік увійшов в історію російського фондового ринку як один з найгірших: капіталізація публічних компаній упала з 1,6 трильйона в травні до 441 мільярдів у грудні. Іноземні фонди скористалися падінням котирувань, щоб збільшити свої вкладення в акції російських компаній.
У травні 2008 року капіталізація "Газпрому" на біржі LSE досягала 370 мільярдів доларів, а під кінець року вона впала більш ніж у чотири рази - до 84,3 мільярди.
Тільки в США під управлінням Capital Group, однієї з найбільших фінансових груп у світі, перебуває 32 фонди. А розмір активів під управлінням перевищує 800 мільярдів доларів.
Контрольний пакет акцій "Газпрому" належить державі.
Варто відзначити, що держава також активно інвестує в акції російських компаній. Держкорпорація Зовнішекономбанк наприкінці 2008 року придбала близько 4 відсотків акцій Ощадбанку. Крім того, ВЭБ скуповував на біржі ММВБ акції "Газпрому", "Роснафти", "Лукойла", Ощадбанку, "Норнікеля", ВТБ і "Сургутнафтогазу", а також в облігації декількох компаній.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас