Яценюк: Українська банківська система повинна бути готовою до коливання валютно-обмінного курсу восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Українська банківська система повинна бути готовою до коливання валютно-обмінного курсу восени

Валюта
4332
Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк прогнозує, що банківська система ще не швидко вийде із кризи. Про це він заявив після засідання Дипломатичного клубу за участі відомого польського економіста Лешека Бальцеровича.
На переконання А.Яценюка, українська банківська система повинна бути готова до коливань валютно-обмінного курсу восени. "Центральний банк і уряд повинні бути підготовленими до цього, щоб утримати довіру людей до національної валюти і тим самим запобігти можливій другій хвилі недовіри до банківської системи", – сказав він.
"На жаль, у світі склалася ситуація, коли не банківська система обслуговувала потреби реального сектору економіки, а навпаки – реальний сектор економіки почав обслуговувати бізнес", – пояснив А.Яценюк.
Крім того, політик переконаний, що світова економічна криза протриває ще мінімум рік, а в Україні – не менше двох.
"Почнемо з того, що ми ще не досягли дна кризи. Мова йде не тільки про Україну, а про світ у цілому... На мою думку, криза у світі буде тривати ще не менше року. Між світом і Україною є певний часовий розрив, тобто, якщо світ вийде із кризи в 2010 році, то Україна почне виходити в 2011-му", – сказав він.
Лідер "Фронту змін" вважає, що Україна зіткнеться ще з однією хвилею кризи. "Як правило, така хвиля виникає восени. Але сьогодні не зроблено нічого навіть для того, щоб вжити певні превентивні заходи, щоб максимально зменшити негативний ефект від цієї кризи. Але після темного періоду обов'язково настане світлий", – відзначив А.Яценюк.
Дипломатичний клуб - це неформальний форум з питань зовнішньої політики для високих українських держслужбовців, представників бізнесу, міністрів закордонних справ, незалежних аналітиків і журналістів-міжнародників. Клуб заснований Міжнародним благодійним фондом Open Ukraine Арсенія Яценюка разом з Фондом Віктора Пінчука.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас