Валютні резерви Китаю, ймовірно, перевищили 2 трлн дол. вперше в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютні резерви Китаю, ймовірно, перевищили 2 трлн дол. вперше в історії

Казна та Політика
810
Валютні резерви КНР, імовірно, перевищили $2 трлн уперше в історії, і в китайської влади можуть виникнути труднощі з пошуком напрямків для інвестування цих коштів, повідомляє агентство Bloomberg.
За другий квартал поточного року валютні резерви Китаю, як прогнозують опитані Bloomberg економісти, виросли на $67,8 млрд - до $2,022 трлн. У першому кварталі приріст склав $7,7 млрд.
Народний банк Китаю може опублікувати дані про стан резервів у п'ятницю або на початку наступного тижня.
У червні голова ЦБ Китаю Чжоу Сяочуань заявив про те, що не слід чекати різких змін в управлінні валютними резервами країни. Раніше виникали побоювання, що Китай скоротить вкладення в доларові активи, у першу чергу, в US Treasuries, тому що прем'єр Держради КНР Вень Цзябао висловив заклопотаність можливим знеціненням держоблігацій США.
Інвестиції Китаю в американські держпапери становлять $763,5 млрд.
"У Китаю немає очевидної альтернативи US Treasuries, - стверджує аналітик Standard Chartered Plc у Шанхаї Стівен Грін. - Для таких сум вибір обмежений".
За два з половиною роки валютні резерви Китаю виросли більш ніж у два рази завдяки позитивному сальдо торговельного балансу. Однак це викликало дискусію про те, що Китай штучним чином занижує курс юаню, щоб підтримати своїх експортерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас