Держкомстат обіцяє оприлюднити попередній ВВП за другий квартал в середині серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомстат обіцяє оприлюднити попередній ВВП за другий квартал в середині серпня

Казна та Політика
216
Державний комітет статистики обіцяє оприлюднити попередні дані щодо ВВП за другий квартал у середині серпня. Про це повідомив перший заступник голови Держкомстату Вадим Пищейко на прес-конференції сьогодні.
Він відзначив, що відсутність попередніх даних щодо ВВП за перший квартал 2009 року пов'язана з необхідністю переходу на нову методологію розрахунків показника ВВП.
При цьому Пищейко повідомив, що починаючи із другого кварталу поточного року попередні дані щодо ВВП будуть оприлюднюватися.
"На жаль, ми дійсно переходячи з однієї методології на іншу, не опублікували показник на 45-й день, як ввела Європа під час кризи. І якщо ви звернули увагу, то всі європейські країни публікують тільки одну цифру – реальний ВВП на 45-й. Ми це зробимо, починаючи із другого кварталу, обов'язково.
На 45-й день ви одержите дані щодо реального ВВП за другий квартал” – відзначив Пищейко. У той же час, він підкреслив, що це будуть попередні дані, тому що Держкомстат на той момент не буде мати всю необхідну для підрахунку показника інформацію.
"Це будуть дуже попередні дані, оскільки ми не будемо мати всієї необхідної інформації, яка потрібна для розрахунків", - сказав Пищейко. Так, він відзначив, що дані щодо платіжного балансу Держкомстат одержує від Національного банку України тільки на 75-й день після завершення звітного періоду.
"Тому раніше, ніж на 75-й день дати точну оцінку неможливо", - підкреслив Пищейко.
Нагадаємо, показник ВВП України за перший квартал 2009 року Державний комітет статистики оприлюднив наприкінці червня.
12 лютого Кабінет Міністрів скасував щомісячне визначення Державним комітетом статистики величини ВВП із публікацією його показників.
Президент Віктор Ющенко доручив Генеральній прокуратурі перевірити рішення Кабінету Міністрів, спрямовані на обмеження оприлюднення інформації про стан економіки в країні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас