РФ: Чиновників зобов'язали здавати отримані дорогі подарунки в держвласність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ: Чиновників зобов'язали здавати отримані дорогі подарунки в держвласність

Казна та Політика
217
Уряд Туви затвердив положення про передачу у власність республіки і зберігання подарунків, отриманих держслужбовцями.
Як повідомляє прес-служба уряду республіки, тепер усякий подарунок дорожчий від трьох тисяч рублів визнається державною власністю і передається актом прийому-передачі в орган виконавчої влади, у якому його одержувач заміщає посаду. За відсутності документів, що підтверджують вартість подарунка, вона визначається комісією з оцінки подарунків за ринковою ціною аналогічного товару. Якщо оцінка подарунка утруднена внаслідок його унікальності або відсутності аналогів на ринку, комісія має право залучати для його оцінки експертів. Експертиза оплачується за рахунок коштів відповідного органу виконавчої влади.
Орган виконавчої влади визначає посадову особу, відповідальну за зберігання подарунків, і визначає склад оцінної Комісії.
У повідомленні уряду Туви відзначається, що держслужбовець зобов'язаний протягом трьох днів з моменту одержання подарунка або повернення з подарунком зі службового відрядження звернутися із заявою про прийом подарунків до державної власності на ім'я посадової особи, відповідальної за їх зберігання. На підставі заяви складається акт прийому-передачі презентів на баланс органу виконавчої влади. Особи, відповідальні за зберігання подарунків, періодично направляють у Міністерство земельних і майнових відносин республіки відомості про прийняті подарунки як основні кошти.
У випадку прийняття державним органом рішення про передачу подарунка відповідній державній установі соціально-культурної сфери - наприклад, музею - подарунок закріплюється за ним на праві оперативного управління.
Порушення порядку передачі подарунків спричиняє відповідальність, передбачену законодавством Російської Федерації та Республіки Тива.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас