КМДА: До кінця тижня кияни отримають квитанції на оплату житлово-комунальних послуг з новими тарифами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: До кінця тижня кияни отримають квитанції на оплату житлово-комунальних послуг з новими тарифами

Казна та Політика
1077
До кінця цього тижня кияни одержать квитанції на оплату житлово-комунальних послуг з новими підвищеними тарифами, введеними з 1 червня цього року. Про це повідомив в.о. директора комунального підприємства "Головний інформаційно-розрахунковий центр" Київської міської державної адміністрації Станіслав Каплуненко.
"Ми зараз друкуємо (платіжки), і до кінця тижня цього жителі Києва почнуть одержувати квитанції", - сказав він.
Як повідомив С.Каплуненко, розрахунки за спожиті послуги проводились відповідно до тарифів, затверджених розпорядженнями КМДА від 29 квітня 2009 року (№№ 516, 518 і 520).
На запитання, чи не були оскаржені в судах ці тарифи і чи не зупинена дія цих розпоряджень, він відповів: "Ні. Принаймні, у нас таких даних нема". Говорячи про нарахування за комунальні послуги, С.Каплуненко також відзначив, що вони зроблені з урахуванням "допомоги мера відповідно до 712-го розпорядження".
"У відповідності з розпорядженням 712 у квитанції з'являється новий стовпчик "адресна допомога", у якому вказується допомога, яка йде з бюджету міста", - повідомив він. І людей, які одержать таку допомогу, за словами С.Каплуненка, у столиці близько півмільйона.
Щодо збільшення суми оплати за ЖКП для інших категорій населення столиці він сказав, що важко прогнозувати такі цифри, оскільки "усе залежить від споживання послуг".
"Хто оплачує за лічильником, то в них залежить від спожитих послуг у кубічних метрах, у яких вимірюється холодна і гаряча вода. Люди, які мало споживають, на них це підвищення мале відіб'ється. Є деякі кияни, які споживають холодну, гарячу воду на місяць по півкубометра. За старими тарифами, це було 1 грн. 48 коп. за кубометр, а вони платили 70 коп. на місяць. Зараз вони будуть платити десь 1,40 грн.", - пояснив С.Каплуненко.
За його словами, у квартирах без лічильників оплата йде по середньому споживанню води в конкретному будинку. "У різних будинках вона відрізняється. Є споживання від 2 кубометрів і більше. Але все-таки більше половини квартир обладнані лічильниками", - відзначив керівник центру.
Для прикладу, за його словами, 2 кубометра холодної води на 1 людину тепер будуть коштувати на місяць 6 грн., гарячої води – близько 27 грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас