Уряд України має намір до вересня відшкодувати зернотрейдерам 1 млрд грн ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України має намір до вересня відшкодувати зернотрейдерам 1 млрд грн ПДВ

Аграрний ринок
250
Уряд України доручив Державній податковій адміністрації, Міністерству фінансів, Міністерству аграрної політики та Аграрному фонду забезпечити відшкодування зернотрейдерам до вересня податку на додану вартість (ПДВ) у сумі 1 млрд грн. Це закріплено розпорядженням Кабінету міністрів №752 від 1 липня 2009 року.
Зокрема, у липні і серпні трейдерам повинно бути відшкодовано по 500 млн грн.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів затвердив порядок взаєморозрахунків у схемі фактичного погашення боргу з відшкодування ПДВ зерном з державного продовольчого резерву Аграрного фонду.
Відповідно до затвердженого порядку, Аграрний фонд продає зерно на Аграрній біржі за середньозваженими цінами, що склалися протягом трьох попередніх торговельних сесій на Аграрній біржі і сертифікованих нею акредитованих товарних біржах, але не нижче ціни закупівлі зерна з урахуванням видатків, пов'язаних з його зберіганням. Сам взаємозалік проводиться через рахунки Держказначейства протягом одного операційного дня, при цьому кінцевим одержувачем коштів виступає спецфонд держбюджету за статтею "формування державного продовольчого резерву і здійснення державних форвардних і заставних закупівель, товарних і фінансових інтервенцій на організованому аграрному ринку".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас