Японія: Розвинені країни повинні підтримати американський долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія: Розвинені країни повинні підтримати американський долар

Валюта
1105
Найбільші розвинені країни повинні підтримати американський долар у ролі міжнародної резервної валюти, незважаючи на те, що країни, що розвиваються, будуть і далі намагатися замінити його на новий інструмент міжнародних фінансових розрахунків, передає агентство Reuters з посиланням на слова високопоставленого японського чиновника.
Китай попросив провести дискусію про нову світову резервну валюту під час саміту країн G8 і п'яти провідних країн, що розвиваються, який відбудеться на наступному тижні в Італії. Ця новина опустила американську валюту до тритижневого мінімуму.
Японська ж влада вважає, що практично неможливо буде знайти заміну долару в міжнародних валютних операціях і виступає різко проти будь-яких кроків у напрямку ослаблення значення долара на світовій арені. Про це розповів Еїті Судзукі, генеральний директор бюро з економічних зв'язків при міністерстві закордонних справ Японії.
"Японія зацікавлена в стабільному курсі долара для торгівлі з іншими країнами і так як більша частина її масивних валютних резервів перебуває саме в доларах", - відзначив Судзукі. За його словами, не буде несподіванкою, якщо країни, що розвиваються, будуть обговорювати ідею заміни долара між собою, але Японія не бажала б, щоб ця тема спливла на конференції у форматі G8+G5.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас