Суд може прийняти рішення про продаж активів GM уже на вихідних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд може прийняти рішення про продаж активів GM уже на вихідних

Фондовий ринок
249
Суд з банкрутств уже на найближчі вихідні може ухвалити рішення щодо продажу активів General Motors Corp. оновленій автокомпанії, пише The New York Times.
У четвер федеральний суд закінчив 3-денне слухання, під час яких юристи GM, з одного боку, і кредитори, з іншого, представили свої аргументи за і проти запропонованої схеми реорганізації.
За підсумками обговорення юристи GM представили оновлений план, у рамках якого, зокрема, буде збільшений бюджет на ліквідацію "старої" компанії і на погашення деяких її зобов'язань - з $950 млн до $1175 млн.
Уряд і GM, якщо суд прийме рішення на вихідних, у понеділок або вівторок можуть завершити продаж активів, пише газета.
У той же час кредитори, не згодні з умовами реорганізації, можуть ще подати апеляцію на рішення суду про продаж активів автовиробника.
GM оголосила про банкрутство 1 червня, і уряд намітив 10 липня як термін для завершення судової процедури реорганізації компанії.
У рамках розглянутої судом схеми "нова" GM, більшість акцій якої буде належати американському (60%) і канадському (12%) урядам, а також фонду профспілок, придбає бренди Chevrolet і Cadillac. Нова GM наступного року може провести IPO, і уряд США планує повністю вийти з активів GM до 2018 року.
Частина небажаних активів - зупинені заводи, нерухомість - залишиться в "старої" GM, яка буде поки перебувати в процесі банкрутства. Її активи, швидше за все, будуть розпродані вроздріб, а компанія - ліквідована.
Офіційний комітет кредиторів GM підтримав запропоновану урядом схему реорганізації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас